محاسبات بسیار سریع کوانتومی به کمک گالیم نیترید

0

تقاضا برای کامپیوترهای سریع­‌تر، به‌شدت افزایش یافته است. سیستم‌­های پیش‌­بینی آ‌‌ب‌­و­هوا، مدل‌سازی محاسبات ساختار پروتئین و نیاز روزافزون به ارتباطات امن‌­تر امنیتی، مثال­‌هایی از اطلاعاتی هستند که باید با سرعت هرچه بیشتر، آنالیز شوند. در حال حاضر، چندین روش کارآمد با یکدیگر رقابت می‌کنند تا بتوانند تکنولوژی‌های کوانتومی را تحقق بخشند و در این میان، امیدوارکننده­‌ترین آنها، بستری مبتنی بر تولید منابع نوری غیرکلاسیکی می‌­باشد، یعنی همان چیزی که این‌بار دانشمندان در گالیم نیترید به آن دست یافته‌اند که نتیجه‌ی آن در مجله Advance material منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

تیم تحقیقاتی UTS، نشان داده­‌اند که این تکنولوژی می­‌تواند از طریق گالیم نیترید (GaN) که بصورت تجاری در دسترس است تحقق یابد. گالیم نیترید یک نیمه‌­هادی با گاف انرژی یا گاف نوار (band gap) بزرگ است که معمولا در تجهیزات بلوری (BluRay) استفاده می‌شود.

محققان می­‌گویند:

تکنولوژی ما مبتنی بر پالس­‌های بسیار شدید نور است که می­‌تواند اطلاعات را با سرعت نور حمل کند. این تکنولوژی، مسیر را برای رمزنگاری و محاسبات کوانتومی نوری هموار می­‌کند. این پژوهش، بسیار مهم است، زیرا راه‌­حل جدیدی برای ارتباطات محرمانه و اطلاعات کوانتومی ارائه می‌کند. با سنجش ویژگی­‌های منبع تک فوتونی در گالیم ­‌نیترید بر حسب مجموعه معیارهای تجهیزاتی مانند روشنایی و قطبش، به این نتیجه رسیدیم که تابش‌کننده‌های گالیم نیترید ظرفیت بالایی دارند. ما روی شناسایی و آماده‌­کردن بسترهای نیمه‌­هادی که محاسبات سریع فوتونی را ممکن سازد، تمرکز کرده‌ایم. این پژوهش، تابش تک فوتون را از یک فیلم نازک گالیم نیترید ثابت می‌کند. گالیم نیترید ، ماد‌ه‌ای پایدار و بادوام برای دیودهای تابش نوری (LED) است. این تابش از لایه‌­های با ساختار و ضخامت متفاوت، مشاهده شده است.

در حال حاضر دانشمندان به دنبال قراردادن این تکنولوژی روی یک تراشه برای تولید یک نمونه اولیه تجاری هستند. اکثر تکنولوژی­‌های کوانتومی و به ویژه کامپیوترهای کوانتومی، توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند و تحقیقات زیادی در این حوزه در حال انجام است.این تحقیق نشان می­‌دهد تا رسیدن به تکنولوژی‌های کوانتومی، راه زیادی باقی نمانده است…

مقاله اصلی را در زیر مشاهده کنید:

 [gview file=”http://www.deeplook.ir/wp-content/uploads/2017/03/10.1002@adma.201605092.pdf” profile=”3″ save=”1″]

کارشناس ارشد نانوالکترونیک. علاقمند به کوانتوم و کیهان شناسی، کوچکترین و بزرگترین دنیای فیزیک.

ارسال نظر