تولید اسپین الکترون در ابررساناهای مغناطیسی توسط گرما

0

دانشمندان نشان دادند که می توان از گرما برای کنترل خواص مغناطیسی ماده استفاده کرد. این یافته به توسعه ی حافظه های کارآمدتر کمک شایانی می کند. این پژوهش دیروز در ژورنال Physical Review Letters منتشر شد. با دیپ لوک همراه باشید…

تولید اسپین الکترون در ابررساناهای مغناطیسی توسط گرما

توانایی کنترل حجم عظیم اطلاعات موجود در اینترنت، مبتنی بر توانایی استفاده از ویژگی های مغناطیسی الکترون ها برای خواندن دستگاه های حافظه است.  این پدیده بر اساس این حقیقت است که هر الکترون در مسیر مشخصی می چرخد. این اسپین رابطه ی نزدیکی با مغناطیس دارد. از سال ۱۹۹۰ از این ویژگی برای خواندن سریع اطلاعات در حافظه های مغناطیسی استفاده می شود. این اثر از آنجا نشات می گیرد که جهت قطب های مغناطیسی بر مقاومت الکتریکی مواد مغناطیسی تاثیرمی گذارد.

اخیراً گروه های تحقیقاتی بسیاری بر یافتن روشی برای استفاده ی جریان الکتریکی به منظور تغییر اطلاعات مغناطیسی تمرکزکرده اند، چرا که این روش می تواند فرآیند نوشتن داده ها را در حافظه های مغناطیسی امروزی بسیار سریع تر کند. اما روش های یافته شده، گرمای زیادی را تولید می کنند. اکنون در یک پژوهش تلاش شده است تا گرمای تولید شده را به جریان اسپین  الکترون ها تبدیل کنند که اساس نوشتن داده ها می باشد.

در پژوهشی که روز گذشته منتشر شد، محققان نشان دادند که چگونه در ابر رساناهای مغناطیسی می توان گرما را به جریان اسپین تبدیل کرد. بسیاری از فلزات در چند درجه بالاتر از صفر مطلق، خاصیت ابررسانایی را از خود نشان می دهند. در نتیجه مقاومت الکتریکی فلزات، از بین میرود. ابررساناهای مغناطیسی را می توان با قرار دادن یک فیلم ابرررسانا در بالای یک عایق مغناطیسی قرار داد. از آنجایی که ابررسانایی فقط در دماهای پایین ایجاد می شود، این پدیده را مستقیما در حافظه ها استفاده کرد.

نظریه ی به کار رفته در این پژوهش مبتنی بر ابررسانایی اس، اما از بین رفتن مقاومت در آن ضروری نیست. از آنجایی که این پدیده را می توان به انواع مواد دیگرو اماکن اینکه در دمای اتاق نیز کار کند، تعمیم داد. این پژوهش به صورت نظری ارائه شده است،اما قبلاً به صورت آزمایشگاهی، انجام شده بود. در واقع این پژوهش نتایج آزمایشگاهی بدست آمده را به خوبی توضیح میدهد .

دکترای شیمی کوانتومی/فیزیک اتمی از دانشگاه شهید بهشتی، سردبیر دیپ لوک، طراح وب،گرافیک و موشن. مشتاق دیدن، فهمیدن و کشف‌ کردن رازهای شگفت‌انگیز هستی، به ویژه‌ دنیای اتم‌های سرکش.

ارسال نظر