پدیده کاملا تصادفی

امیرعلی 4 سال قبل

سلام 
اصولا علم احتمال علم بررسی پدیده های تصادفی است یعنی پدیده هایی که قبل از وقوعشان نمیتوان در مورد نتیجه آن نظر قطعی داد اما تا آنجایی که من مطالعه کردم پدیده های تصادفی مورد بحث، پدیده هایی هستند که غیر قابل پیش بینی بودنشان ناشی از کمبود اطلاعاتی است که در اختیار داریم مثلا در پرتاب یک تاس اگر جهت نیروی وارده به تاس و مقاومت هوا و بقیه عوامل دخیل را داشته باشیم با استفاده از قوانین فیزیک میتوانیم نتیجه قطعی آزمایش را پیشبینی کنیم
سوال من این است که آیا پدیده ای وجود دارد که غیرقابل پیشبینی بودن آن ذاتی باشد و اگر هر اطلاعاتی هم در اختیار باشد نتوان نتیجه قطعی را پیشبینی کرد؟

وحید پاسخ داده شده 4 سال قبل

بله شما تو کوانتوم کلا همین داستانو داری اصلا بحث تابع موج سیستم از همین جا نشات میگیره و موجودیه تمام حالات سیستم و تو دل خودش داره و هر حالت با یک احتمالی میتونه اتفاق بیفته . و اینکه بحث متغیرهای پنهانو انیشتین بیان کرد و در نهایت هم دیدن چنین چیزی وجود نداره

2 پاسخ
ژاله 4 سال قبل

سلام امیر،
هیچ گونه پدیده اتفاقی و تصادفی در طبیعت و کل کیهان وجود ندارد و وجود همه چیز و همه کس بطور مطلق از پیش تعیین گردیده است. لذا اتفاق و تصادف در ذات طبیعت و کیهان وجود ندارد. اما اگر باور داشته باشیم که خداوند همه چیز را از پیش بطور مطلق تعیین نموده است آنگاه باور ما نباید تاییدی بر رفتار ها و پندار ها و گفتار های دین و مذهب باشد. دین و مذهب فقط یک نوع بینش و نگرش به خداوند می باشند و آنهم ناقص و گمراه کننده ذهن بشر در مورد شناخت خویشتن و طبیعت و عالم و خداوند. لذا بهتر و مفید تر است، زمانیکه به خداوند می اندیشیم اورا از زاویه دید علوم تجربی نگاه کنیم. خداوند حقیقت مطلق است و از آنجاییکه هر حقیقتی برای حقیقت داشتن لازم است که بر واقعیت خاص و ویژه خود منطبق باشد، لذا حقیقت مطلق ضرورتا باید بر کل واقعیت منطبق باشد و این به این معناست که واقعیت چیزی نیست غیر از بخش محدودی از وجود لایه تناهی خود خداوند. بنابراین عالم غیب دینی و عالم مجردات فلسفی ، حکمی و عرفانی در ورای واقعیت و خارج از آن وجود ندارند بلکه در بطن و باطن واقعیت. 

فاطمه 3 سال قبل

سلام …موضوع اینه که همه چیز رو نمیتونیم داشته باشیم مثلا تو پرتاب سکه یه هو یک باد با سرعت ایکس و با پراکندگی فلان و یک زمین لرزه میاد یا یک عطسه با توجه به فعل و انفعالات بدنت میکنی حتی یک نفر پشت سرت جیغ میزنه شکلک در میاره، درسته که تا حدودی میشه ولی قطعیت وجود ندارد  …کلا موضوع بی نهایت بودن ذرات و عوامل تاثیر گذار هست چه از نظر کیهانی و چه از نظر کوانتوم ….مثلا این که فکر کنید الکترون یک ذره است خیلی دور از واقعیت هست بلکه تو یک الکترون ممکنه یک کهکشان با تمام جزییاتی که ما داریم وجود داشته باشه … تیوری جهان هولوگرافیک را مطالعه بفرمائید…نظریه همه چیز همه تلاش برای اینه که فهمیدن که ممکنه تا بینهایت جهان وجود داشته باشه که روی هم اثر می ذارن و روی پرتاب سکه پس حداقل میخوان یک نظم و تقارن پیدا کنن …