دانشمند فیزیک کوانتومی در رقابت با بازیگران و ورزشکاران، به عنوان استرالیایی سال انتخاب شد!

2

مکانیک کوانتومی از همان بدو تولدش در نخستین سال قرن بیستم، توجه زیادی را به خود جلب کرد. این توجه، در ابتدا فقط به خاطر ویژگی‌های عجیب و غریب این نظریه بود و دانشمندان، تصوری از کاربردهای هیجان‌انگیزی که در سال‌های بعد، پیدا خواهد کرد، نداشتند. وب سایت معتبر آتلانتیک در سال ۲۰۱۳، یک نظرسنجی میان دوازده دانشمند، مورخ و تکنولوژیست برگزار کرد تا ۵۰ پیشرفت برتر تاریخ بعد از اختراغ چرخ را انتخاب کنند. در این لیست، مواردی مانند صنعت نیمه‌رسانا،سوخت هسته‌ای و کامپیوترهای شخصی، به طور مستقیم و غیرمستقیم، زاده‌ی فیزیک کوانتومی هستند که نشان از اهمیت بالای این نظریه دارد. این اهمیت، نه تنها با گذشت بیش از یک قرن، کمتر نشده، بلکه نوید کاربردهای شگفت‌انگیز دیگری مانند کامیپوتر کوانتومی داده می‌شود. شاید به همین دلیل است که با وجود سلبریتی‌هایی از حوزه‌های مختلف، امسال یک دانشمند فیزیک کوانتومی ، به عنوان استرالیایی سال انتخاب شد. با دیپ لوک همراه باشید…

به گزارش سایت phys.org، پروفسور فیزیک کوانتومی به خاطر کار پیشگامانه‌اش در معرفی عصر جدیدی در علم کامپیوتر، به عنوان استرالیایی سال انتخاب شد. خانم میشل ایون سیمونز (Michelle Yvonne Simmons) پنجاه ساله و تیمش، نخستین ترانزیستور تک اتمی جهان را ساختند. کمیته‌ی اعلام جایزه معتقدند:

میشل، به مثابه‌ی پیشوایی برای جامعه علمی استرالیاست و الگوی بسیار خوبی برای دانشمندان جوان است. کار او، الهام‌بخش زنان جوان بوده و حامی مهمی برای زنان در علم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات است. هدف سیمون، ساخت یک کامپیوتر کوانتومی است که بتواند مسائل را به جای صرف هزاران سال، در عرض چند دقیقه، حل کند.

همانطور که بارها در دیپ لوک نیز اشاره کرده‌ایم، کامیپوتر کوانتومی، کاردبرهای فوق‌العاده‌ای در دنیای طراحی دارو، هوش مصنوعی و ماشین‌های خودران خواهد داشت. نامزدهای این جایزه، افرادی بودند که سهم مهمی بر حوزه‌ی خود داشتند و الهام‌بخش سایرین بودند. این افراد ابتدا توسط هیئتی در سطح دولت انتخاب شدند و پس از آن، توسط شورای ملی روز استرالیا (شورایی متشکل از افراد منتخب نخست وزیر) ارزیابی نهایی شدند. برندگان پیشین این عنوان، برنده مدال المپیک کتی فریمن (سال ۱۹۹۸)، بازیگر جفری راش (۲۰۱۲) و مبارز خشونت خانگی رزی بتی (۲۰۱۵) بودند. انتخاب این دانشمند در رقابت میان افراد مشهور و تاثیرگذار، نشان از تاثیر عمیق فیزیک کوانتومی بر پیشرفت جوامع و اهمیت آن برای دولت‌ها دارد…

دکترای شیمی کوانتومی/فیزیک اتمی از دانشگاه شهید بهشتی. سردبیر دیپ لوک. مشتاق دیدن، فهمیدن و کشف‌ کردن رازهای شگفت‌انگیز هستی، به ویژه‌ دنیای اتم‌های سرکش.

گفتگو۲ دیدگاه

  1. مهرعلی ملکی تکلیمی

    سلام در کتاب«بسامد زمان واستانه ظهور»مدلی بکر از فرایند جهان هستی بیان کرده ام.جهت تایید،رد یا تکمیل این نظریه به کدام نهاد علمی مراجعه کنم؟ ممنون

ارسال نظر